Sivut

4/11/2014

Visualistin ammattiosaaminen


Mistä visualistin ammattiosaaminen muodostuu?


Visualistit tekevät todella antoista sekä monipuolista työtä ja monet myös hyvin erilaisin tavoin. Kuitenkin jokaisen ammattiosaaminen rakentuu samoista perus-asioista ja yhtenä tärkeimmistä pidän luovuutta.
Kun osaa olla luova ja erilainen, varmasti pääsee pitkälle ja erottuu joukosta. Luovuutta onkin hyvä myös harjoittaa vapaa-ajalla erilaisissa tilanteissa vaikka piirtämällä tai jonkin harrastuksen parissa. Visualistin on työssään lähes pakko olla kekseliäs, jotta rutkasti hyviä ideoita syntyy.

Tekevänä ihmisenä myös yksi menestyksen peruspilareista on olla ahkera ja hyvässä kunnossa, sillä tekemämme työ on usein fyysisesti tai henkisesti raskasta. Jokaisen on hyvä olla ahkera työtä tehdessä mutta mielestäni Visualistilla tämä on erityisen tärkeää.
Fyysinen kunto taas tulee tarpeeseen enimmäkseen näyteikkuna- tai messusomistuksia rakentaessa. Kannettavaa voi olla paljon ja kokoajan saa rehkiä hyvien tulosten saamiseksi.

Parhaan lopputuloksen saa aikaan pitämällä asiat järjestyksessä ja suunnittelemalla niitä etukäteen. Näyteikkunaakin rakentaessa on hyvä ajatella etukäteen esimerkiksi erilaisia tilan mittoja, ripustusmahdollisuuksia sekä valaistusta ja tehdä paljon esivalmisteluja. Jo esivalmisteluvaiheessa on tärkeää ajatella riskejä ja niiden ottoa. Useilla varasuunnitelmilla pärjää tilanteessa kuin tilanteessa. Joskus riskit kuitenkin kannattavat ja niistä saattaa olla hyötyä vaikka ideoidessa.


Välillä kun asiat eivät sujukkaan niin kuin pitäisi saattaa kyse olla epävarmuudesta. Kun ei luota itseensä ja usko onnistuvansa, helposti kaikki meneekin huonosti eivätkä muutkaan usko työn onnistuvan. Itsevarmuus on siis hyvin tärkeänä osana tätä alaa. Myös uskallus ottaa riskejä saattaa olla hyväksi kunhan ei liioittele. Tällöin parhaat ideat saattavat saada alkunsa.

Kirjoitin tämän wordissä fontilla 15 joten A4-kokoinen essee. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti